Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna babka z dodatkiem kakao i suszonych moreli. Polecam
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7615
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 223
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2516
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7615
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 223
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2516
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 539
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Łączymy ze sobą obie mąki, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, po czym dodajemy suche składniki i na koniec wystudzoną margarynę. Suszone morele kroimy drobniutko i ok. 3/4 dodajemy do ciasta, a resztę zostawiamy do dekoracji.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i obsypanej lekko mąką formy na babkę, pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut, sprawdzamy patyczkiem czy już upieczona. Lekko studzimy. Z masła,mleka, kakao i cukru przygotowujemy w rondelku polewę. Do dekoracji wykorzystujemy pozostałą część suszonych moreli. Smacznego.