Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna babka z dodatkiem kakao i suszonych moreli. Polecam
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8288
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252848
Polecam.
Odsłon: 1386
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8288
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252848
Polecam.
Odsłon: 1386
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Łączymy ze sobą obie mąki, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, po czym dodajemy suche składniki i na koniec wystudzoną margarynę. Suszone morele kroimy drobniutko i ok. 3/4 dodajemy do ciasta, a resztę zostawiamy do dekoracji.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i obsypanej lekko mąką formy na babkę, pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut, sprawdzamy patyczkiem czy już upieczona. Lekko studzimy. Z masła,mleka, kakao i cukru przygotowujemy w rondelku polewę. Do dekoracji wykorzystujemy pozostałą część suszonych moreli. Smacznego.