Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna babka z dodatkiem kakao i suszonych moreli. Polecam
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1863
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5672
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5647
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1863
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5672
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5647
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Łączymy ze sobą obie mąki, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, po czym dodajemy suche składniki i na koniec wystudzoną margarynę. Suszone morele kroimy drobniutko i ok. 3/4 dodajemy do ciasta, a resztę zostawiamy do dekoracji.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i obsypanej lekko mąką formy na babkę, pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut, sprawdzamy patyczkiem czy już upieczona. Lekko studzimy. Z masła,mleka, kakao i cukru przygotowujemy w rondelku polewę. Do dekoracji wykorzystujemy pozostałą część suszonych moreli. Smacznego.