Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna babka z dodatkiem kakao i suszonych moreli. Polecam
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 65
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 48
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 153
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 65
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 48
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 153
Składniki
Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Łączymy ze sobą obie mąki, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, po czym dodajemy suche składniki i na koniec wystudzoną margarynę. Suszone morele kroimy drobniutko i ok. 3/4 dodajemy do ciasta, a resztę zostawiamy do dekoracji.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i obsypanej lekko mąką formy na babkę, pieczemy w 180 stopniach przez około 50 minut, sprawdzamy patyczkiem czy już upieczona. Lekko studzimy. Z masła,mleka, kakao i cukru przygotowujemy w rondelku polewę. Do dekoracji wykorzystujemy pozostałą część suszonych moreli. Smacznego.