Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 367
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1444
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 367
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1444
Składniki
Masło spienić i dodać cukier w dalszym ciągu miksując. Dodawać stopniowo pozostałe składniki - jajka, mąkę tortową wymieszaną z kakao i dżem z czarnej porzeczki, letnie mleko z rozpuszczoną sodą. Mieszać do połączenia składników. Ciasto przełożyć do foremki na babkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 45 min. Do suchego patyczka. Wystudzić. Wyjąć z formy. Osypać cukrem pudrem.
Smacznego.