Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do wykonania , smaczna i aromatyczna.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 469
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 247
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 469
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 247
Przepis dnia
Składniki
Jajka wybić i ubić z cukrem na puszysto. Mąki wy mieszać z proszkiem do pieczenia. Dodając do masy jajecznej mąki oraz olej porcjami, ucierać do wyczerpania składników.
Foremkę keksówkę 30 x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać 3/4 przygotowanego ciasta. Do pozostałej części dodać kakao wymieszać i wlać przez środek.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 50 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, pokroić na porcje.