Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do wykonania , smaczna i aromatyczna.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Jajka wybić i ubić z cukrem na puszysto. Mąki wy mieszać z proszkiem do pieczenia. Dodając do masy jajecznej mąki oraz olej porcjami, ucierać do wyczerpania składników.
Foremkę keksówkę 30 x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać 3/4 przygotowanego ciasta. Do pozostałej części dodać kakao wymieszać i wlać przez środek.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 50 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, pokroić na porcje.