Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka makowa z pomarańczą"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Ciasto: zimne białka ubij na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Masło stop w rondelku, ostudź. Wlej do piany, zamieszaj. Mak, mąkę i proszek do pieczenia wsyp do piany z masłem, zmiksuj.
Połowę masy przelej do posmarowanej masłem i posypanej kaszą manną formy keksowej. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki. Ułóż na cieście. Zalej resztą masy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 170°C, przykryj papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut. Ostudź.
Lukier: sok z pomarańczy utrzyj z cukrem pudrem (1-2 łyżeczki). Obficie polukruj babkę, wierzch możesz udekorować startą skórką pomarańczową.Źródło: Chwila dla Ciebie