Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka makowa z pomarańczą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12537
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1415
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13564
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5717
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12537
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1415
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13564
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5717
Składniki
Ciasto: zimne białka ubij na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Masło stop w rondelku, ostudź. Wlej do piany, zamieszaj. Mak, mąkę i proszek do pieczenia wsyp do piany z masłem, zmiksuj.
Połowę masy przelej do posmarowanej masłem i posypanej kaszą manną formy keksowej. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki. Ułóż na cieście. Zalej resztą masy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 170°C, przykryj papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut. Ostudź.
Lukier: sok z pomarańczy utrzyj z cukrem pudrem (1-2 łyżeczki). Obficie polukruj babkę, wierzch możesz udekorować startą skórką pomarańczową.Źródło: Chwila dla Ciebie