Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łaciata baba z dodatkiem maku i czekoladowej granoli.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424799
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10644
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424799
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10644
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4737
Składniki
Formę do babki (18-20 cm średnicy) wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Miękkie masło utrzeć razem z cukrem i miodem na puszystą masę, pojedynczo dodawać jajka. Makę wymieszać z proszkiem do pieczenia i granolą, dodać do masy maślano-jajecznej. 2/3 ciasta odłożyć, do pozostałego dodać masę makową, orzechy, olejek i śmietanę. Ciasto jasne i makowe nakładać na przemian do formy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50-60 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)