Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka makowo-czekoladowa"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 110
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 140
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 44
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 110
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 140
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 44
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z z Żyrardowa
Mak zalej wrzątkiem. Po 20 min zagotuj, odstaw na noc. Odcedź, zmiel trzykrotnie. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, połącz. Masło stop, ostudź. Mak, mąkę ziemniaczaną, cukry waniliowe i masło wymieszaj. Połącz z pianą. Wlej do formy z kominkiem. Piecz 40 min w 160°C.
Krem: kawę rozpuść w 3 łyżkach kremówki. Dodaj cze koladę, stop. Ostudź, dodaj zapach migdałowy i koniak. Żelatynę rozpuść. Kremówkę ubij, połącz z resztą składników. Schłodź. Kremem przełóż pokrojoną babkę.Źródło: Chwila dla Ciebie