Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekko wilgotna babka maślana idealna na święta .
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 210
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 210
Składniki
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , cały czas ucierając dodaj po jednym jajku , utrzyj na puszystą masę . Dodaj przesiane mąki z proszkiem do pieczenia , dokładnie wymieszaj . Silikonową formę na babkę posmaruj cienko olejem i wylej ciasto . Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.