Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka miodowo kokosowa z aromatem skórki z cytryny z żółtym lukrem.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2417
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2417
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jaja (temperatura pokojowa) ubić z miodem, dodać oliwę, mleko kokosowe i skórkę z cytryny. Dodać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem i wmieszać w masę. Na koniec wlać sok z cytryny. Wymieszać. Masę przelać do formy. Piec w 175 stopniach C przez 50 minut do suchego patyczka. Przygotować żółty lukier. Po wymieszaniu składników lukier musi mieć konsystencję gęstej śmietany, wolno spływającej z łyżki. Takim polać babkę.