Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka miodowo kokosowa z aromatem skórki z cytryny z żółtym lukrem.
Polecam.
Odsłon: 775
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 221
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 253
Polecam.
Odsłon: 775
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 221
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 253
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jaja (temperatura pokojowa) ubić z miodem, dodać oliwę, mleko kokosowe i skórkę z cytryny. Dodać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem i wmieszać w masę. Na koniec wlać sok z cytryny. Wymieszać. Masę przelać do formy. Piec w 175 stopniach C przez 50 minut do suchego patyczka. Przygotować żółty lukier. Po wymieszaniu składników lukier musi mieć konsystencję gęstej śmietany, wolno spływającej z łyżki. Takim polać babkę.