Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka miodowo kokosowa z aromatem skórki z cytryny z żółtym lukrem.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 247
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2618
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3537
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28658
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 247
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2618
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3537
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28658
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jaja (temperatura pokojowa) ubić z miodem, dodać oliwę, mleko kokosowe i skórkę z cytryny. Dodać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem i wmieszać w masę. Na koniec wlać sok z cytryny. Wymieszać. Masę przelać do formy. Piec w 175 stopniach C przez 50 minut do suchego patyczka. Przygotować żółty lukier. Po wymieszaniu składników lukier musi mieć konsystencję gęstej śmietany, wolno spływającej z łyżki. Takim polać babkę.