Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, mokra, długo zachowuje świeżość. Pyszna, szybka do przygotowania. To idealny wypiek wielkanocny, ale też na inne okazje. Można polać ją czekoladą lub dowolnie ozdobić. Z proporcji wychodzą dwie babki :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2312
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1435
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3601
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1302
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2312
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1435
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 530
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3601
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1302
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej. Ciasto ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Formy posmarować masłem i obsypać mąką. Przełożyć ciasto do formy i włożyć do zimnego piekarnika, piec około 60minut (do suchego patyczka) w 160 stopniach. Po upieczeniu, wystudzić na kratce kuchennej. Na koniec przygotować polewę. Wszystkie składniki polewy podgrzać, uważając by ich nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Babki polać ciepłą polewą i dowolnie udekorować.
Polecam