Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, mokra, długo zachowuje świeżość. Pyszna, szybka do przygotowania. To idealny wypiek wielkanocny, ale też na inne okazje. Można polać ją czekoladą lub dowolnie ozdobić. Z proporcji wychodzą dwie babki :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 100
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 207
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 100
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 207
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej. Ciasto ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Formy posmarować masłem i obsypać mąką. Przełożyć ciasto do formy i włożyć do zimnego piekarnika, piec około 60minut (do suchego patyczka) w 160 stopniach. Po upieczeniu, wystudzić na kratce kuchennej. Na koniec przygotować polewę. Wszystkie składniki polewy podgrzać, uważając by ich nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Babki polać ciepłą polewą i dowolnie udekorować.
Polecam