Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro święta to babka musi być u mnie zazwyczaj piaskowa.
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 99
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 164
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 537
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 463
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 365
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 99
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 164
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 537
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 463
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 365
Składniki
Margarynę ,utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku, Mąki przesiać dodać proszek i po łyżce dodawać do margaryny stale ucierać jeżeli bardzo gęste wlewamy mleko.. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać łyżką do masy babkowej. Ciasto przełożyć do formy/uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą/. Wstawić do nagrzanego piekarnika/175 stopni/
Piec 45 minut. Babkę posypać cukrem pudrem lub oblać lukrem. Smacznego.