Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznych słodkości i oczywiście babek. Babka piaskowa to jedna z moich ulubionych. Jest krucha i wilgotna, co sprawia, że rozpływa się w ustach. Można polać ją lukrem i dowolnie udekorować lub po prostu posypać cukrem pudrem. W każdym wydaniu smakować będzie wyśmienicie.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 184
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 420
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 451
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 184
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 420
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 451
Składniki
Mąki z proszkiem do pieczenia przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Miękką margarynę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać po jednym żółtku nie przerywając ubijania. Kiedy żółtka połączą się z margaryną, stopniowo dodawać po łyżce mąki z proszkiem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać 1/3 białek do ciasta i delikatnie wymieszać. Dodać pozostałą część białek i wymieszać do połączenia się składników. Ciasto przelać do formy na babkę (ja użyłam silikonowej) i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na około 50-55 minut. Piec do suchego patyczka. Udekorować lukrem królewskim lub cukrem pudrem.
Ciasto przelać do formy na babkę (ja użyłam silikonowej) i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na około 50-55 minut. Piec do suchego patyczka. Udekorować lukrem królewskim lub cukrem pudrem.