Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17720
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1820
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15471
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6462
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17720
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1820
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15471
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6462
Składniki
Margarynę i olej utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać żółtka i ucierać aż masa będzie jednolita i puszysta.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z przesiana mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.
Partiami dodawać do masy. Między jedną a drugą porcją mąki wlać śmietanę. Ciasto dokładnie wymieszać.
Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto wlać do formy "babkowej" wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
Piec ok. 45 min. w średnio nagrzanym piekarniku.
Posypać cukrem pudrem, polać polewą lub polukrować.