Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1866
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5677
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5655
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1866
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5677
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5655
Składniki
Margarynę i olej utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać żółtka i ucierać aż masa będzie jednolita i puszysta.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z przesiana mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.
Partiami dodawać do masy. Między jedną a drugą porcją mąki wlać śmietanę. Ciasto dokładnie wymieszać.
Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto wlać do formy "babkowej" wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
Piec ok. 45 min. w średnio nagrzanym piekarniku.
Posypać cukrem pudrem, polać polewą lub polukrować.