Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12722
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1441
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5802
Składniki
Margarynę i olej utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać żółtka i ucierać aż masa będzie jednolita i puszysta.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z przesiana mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.
Partiami dodawać do masy. Między jedną a drugą porcją mąki wlać śmietanę. Ciasto dokładnie wymieszać.
Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto wlać do formy "babkowej" wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą.
Piec ok. 45 min. w średnio nagrzanym piekarniku.
Posypać cukrem pudrem, polać polewą lub polukrować.