Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2166
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 823
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2166
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 823
Składniki
Utrzeć masło i margarynę na puszystą masę (można dać 25 dkg masła lub margaryny), następnie rzucić cukier i cukier waniliowy ciągle miksując potem jajka nadal miksując potem powoli mąkę i mąkę ziemniaczaną przesiane przez sitko i proszek do pieczenia też przesiany.
Do połowy dodałam 2 łyżeczki kakaa przesianego.
Wylać do foremki i piec w termoobiegu na ok 170 stopni 35 minut.
Można dodać rodzynki, orzechy lub polać polewą czekoladową lub lukrem, osobiście nie polewam, bardziej smakuje mi bez. Smacznego!