Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7412
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 396
Składniki
Utrzeć masło i margarynę na puszystą masę (można dać 25 dkg masła lub margaryny), następnie rzucić cukier i cukier waniliowy ciągle miksując potem jajka nadal miksując potem powoli mąkę i mąkę ziemniaczaną przesiane przez sitko i proszek do pieczenia też przesiany.
Do połowy dodałam 2 łyżeczki kakaa przesianego.
Wylać do foremki i piec w termoobiegu na ok 170 stopni 35 minut.
Można dodać rodzynki, orzechy lub polać polewą czekoladową lub lukrem, osobiście nie polewam, bardziej smakuje mi bez. Smacznego!