Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka przepisów na to ciasto - choć proste z olejem zawsze wychodził mi zakalec. Udało się próbując z przepisu jaki znalazłam w starej książce.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i jajkami. Dodając na przemian 2 łyżki cukru pudru i jajko, 2 łyzki i jajko - i tak do zużycia składników. Ucieramy dość długo na prawie puch. Później dodajemy naprzemian przesiane mąki z proszkiem do pieczenia (pszenna i ziemniaczana) z mlekiem. Za każdym razem przed dodaniem nowego składnika czekamy aż obecnie dodan się połączy. Pod koniec dodajemy odrobinę aromatu. Ciasto dzielimy na 3 części. 1 zostawiamy białą. Do drugiej wsypujemy mak i mieszamy. Do trzeciej 2 yżki przedisanego kakao i ok. 4 łyżki mleka gdyż od kakaa zrobi się ciężkie. Wykładamy do blachy: czekoladowe, potem makowe i na koniec białe. pieczemy w temp. 160/170 godzinę. Dobrze by składniki były w temp. pokojowej. Lukier: Do soku z cytryny dodajemy stopniowo puder i mieszamy. Cukier dodajemy aż nie uzyskamy konsystencji gęstej śmietany. Polewamy wystudzone ciasto.