Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest kilka przepisów na to ciasto - choć proste z olejem zawsze wychodził mi zakalec. Udało się próbując z przepisu jaki znalazłam w starej książce.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i jajkami. Dodając na przemian 2 łyżki cukru pudru i jajko, 2 łyzki i jajko - i tak do zużycia składników. Ucieramy dość długo na prawie puch. Później dodajemy naprzemian przesiane mąki z proszkiem do pieczenia (pszenna i ziemniaczana) z mlekiem. Za każdym razem przed dodaniem nowego składnika czekamy aż obecnie dodan się połączy. Pod koniec dodajemy odrobinę aromatu. Ciasto dzielimy na 3 części. 1 zostawiamy białą. Do drugiej wsypujemy mak i mieszamy. Do trzeciej 2 yżki przedisanego kakao i ok. 4 łyżki mleka gdyż od kakaa zrobi się ciężkie. Wykładamy do blachy: czekoladowe, potem makowe i na koniec białe. pieczemy w temp. 160/170 godzinę. Dobrze by składniki były w temp. pokojowej. Lukier: Do soku z cytryny dodajemy stopniowo puder i mieszamy. Cukier dodajemy aż nie uzyskamy konsystencji gęstej śmietany. Polewamy wystudzone ciasto.