Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej babki piaskowej jeszcze nie próbowaliście. Babka piaskowa z dodatkiem budyniu, zawiera dużo skrobi jest piaskowa i sypka. Klasyczne ciasto ucierane, które ozdobi nam wielkanocny stół, jak również na inne okazje. Bardzo łatwa w przygotowaniu, koniecznie musicie ją upiec.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Składniki
1.W misie robota ubijamy białka pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Do ubitej piany stopniowo dodajemy po jednym żółtku. 2.W misce mieszamy dwa rodzaje mąki, budyń i proszek do pieczenia. 3. Do ubitej do białości mamy stopniowo dodajemy sypkie składniki dokładnie wyrabiamy. 4. Na masę lejemy wrzący tłuszcz. Po minusie na średnich obrotach składniki ciasta łączymy 5 Dodajemy skórkę i aromat delikatne mieszamy. 6. Do przygotowanej formy na babkę wysmarowanej masłem wlewamy ciasto piaskowe. 7. Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku 160 stopni przez około 50 minut. Ciasto sprawdzamy patykiem do szaszłyków, kiedy jest suchy wyjmujemy. 8.Babkę wyjmujemy z formy po około 10 minut 9. Babkę posypujemy cukrem pudrem.