Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita babka ucierana z rodzynkami. Przepis jest prosty i każdy z nim sobie poradzi.Zapraszam na film na youtube.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2843
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 612
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 746
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2843
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 612
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 746
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 276
Składniki
Piekarnik nastawić na 180 stopni funkcja góra, dół. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia .Masło utrzeć ,dodać kolejno żółtka, cukier puder i cukier waniliowy oraz łyżkę kandyzowanej skórki cytrynowej, sok wyciśnięty z cytryny. Wsypać mąkę i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wymieszać z pozostałymi składnikami. Do masy dodać rodzynki oraz łyżkę skórki otartej z pomarańczy . Wymieszać przełożyć do wysmarowanej formy tłuszczem i posypanej mąką.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni funkcja góra ,dół na środkowej półce przez 50 minut. Ja 15 minut przed końcem pieczenia położyłam papier do pieczenia ,gdyż mój piekarnik za bardzo podpieka od góry. Pamiętajmy ,pieczemy do suchego patyczka. Każdy piekarnik inaczej piecze. Oto babka po upieczeniu. Była tak pyszna ,ze zaraz znikła z talerza. Zapraszam do robienia takiej babki.Zapraszam na film na moj kanał na youtube -Mangiare u Ewki Uwaga, po upieczeniu musimy poczekać ,aż ostygnie dopiero wyciągamy z formy, w przeciwnym razie może nam się, żle oderwać. Smacznego!