Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka inna niż wszystkie, dzięki odpowiednim składnikom jest bardzo wilgotna i długo pozostaje świeża.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113036
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 748
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113036
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 748
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Składniki
Pomarańczę wyszoruj i sparz wrzątkiem Zetrzyj skórkę z całej pomarańczy i wyciśnij sok z połowy Jajka utrzyj z cukrem na białą i puszystą masę Dodaj śmietanę, olej, sok i skórkę z pomarańczy, olejek pomarańczowy i zmiksuj Przesiej mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i zmiksuj na wolnych obrotach miksera tylko do połączenia się składników Przełóż gotowe ciasto do formy natłuszczonej masłem i wysypanej mąką Piecz ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 170°C (grzałka góra-dół) Po upieczeniu i wystudzeniu polej lukrem: 1/2 szklanki cukru pudru rozmieszaj z 2-3 łyżkami soku z pomarańczy