Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka inna niż wszystkie, dzięki odpowiednim składnikom jest bardzo wilgotna i długo pozostaje świeża.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 43
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 130
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 43
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 130
Składniki
Pomarańczę wyszoruj i sparz wrzątkiem Zetrzyj skórkę z całej pomarańczy i wyciśnij sok z połowy Jajka utrzyj z cukrem na białą i puszystą masę Dodaj śmietanę, olej, sok i skórkę z pomarańczy, olejek pomarańczowy i zmiksuj Przesiej mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i zmiksuj na wolnych obrotach miksera tylko do połączenia się składników Przełóż gotowe ciasto do formy natłuszczonej masłem i wysypanej mąką Piecz ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 170°C (grzałka góra-dół) Po upieczeniu i wystudzeniu polej lukrem: 1/2 szklanki cukru pudru rozmieszaj z 2-3 łyżkami soku z pomarańczy