Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka inna niż wszystkie, dzięki odpowiednim składnikom jest bardzo wilgotna i długo pozostaje świeża.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12188
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6909
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4495
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12188
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6909
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5650
Składniki
Pomarańczę wyszoruj i sparz wrzątkiem Zetrzyj skórkę z całej pomarańczy i wyciśnij sok z połowy Jajka utrzyj z cukrem na białą i puszystą masę Dodaj śmietanę, olej, sok i skórkę z pomarańczy, olejek pomarańczowy i zmiksuj Przesiej mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i zmiksuj na wolnych obrotach miksera tylko do połączenia się składników Przełóż gotowe ciasto do formy natłuszczonej masłem i wysypanej mąką Piecz ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 170°C (grzałka góra-dół) Po upieczeniu i wystudzeniu polej lukrem: 1/2 szklanki cukru pudru rozmieszaj z 2-3 łyżkami soku z pomarańczy