Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajne polączenie
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88425
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11730
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1859
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88425
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11730
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1859
Składniki
masa serowa: ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy jajko, ser, waniliowy ekstrakt, a na końcu mąkę.
Składniki ciasta wyjmujemy wcześniej z lodówki bo muszą być w temp pokojowej. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku w trakcie ucierania. Następnie na przemian mąkę i sok z cytrusów i mieszamy łyżką delikatnie. Na końcu wrzucamy kawałki pomarańczy.
Wykładamy połowę ciasta do natłuszczonej formy i wysypanej tartą bułką. Wykładamy masę serową. A na wierzch wykładamy resztę ciasta. Wygładzamy ciasto i wstawiamy do piekarnika na 160ºC (termoobieg). Pieczemy ciasto przez około 50 – 60 minut lub do suchego patyczka.
upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem, bądź polewamy lukrem