Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj babkę z dodatkiem twarogu. Przepis na tę babkę znalazłam w starym zeszycie z przepisami , a że lubię nowości postanowiłam przepis wypróbować, babka wyszła pyszna. Posmakowała mojej rodzince i na pewno będę wracać do przepisu.
Mikser, sitko, forma silikonowa,
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 205
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104541
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9061
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 205
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104541
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9061
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia dodać śmietanę, twaróg i na koniec rozpuszczoną zimną margarynę. Wszystko dobrze wymieszać dodając bakalie obtoczone w mące. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Rada; Babkę można również polać polewą czekoladową lub lukrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Masa serowa przełożona do formy silikonowej.
Babka po upieczeniu.
Gotowa do podania.