Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj babkę z dodatkiem twarogu. Przepis na tę babkę znalazłam w starym zeszycie z przepisami , a że lubię nowości postanowiłam przepis wypróbować, babka wyszła pyszna. Posmakowała mojej rodzince i na pewno będę wracać do przepisu.
Mikser, sitko, forma silikonowa,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia dodać śmietanę, twaróg i na koniec rozpuszczoną zimną margarynę. Wszystko dobrze wymieszać dodając bakalie obtoczone w mące. Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Rada; Babkę można również polać polewą czekoladową lub lukrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Masa serowa przełożona do formy silikonowej.
Babka po upieczeniu.
Gotowa do podania.