Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , wilgotna i pachnąca wanilią babka wielkanocna .
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20650
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2371
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 74
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20650
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2371
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 74
Składniki
Babkę po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czy lukrem .
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę , dodaj olej ,ekstrakt waniliowy , mleko i przesianą mąkę z proszkiem i sodą . Wszystkie składniki wymieszaj do połączenia .
Silikonową formę na babkę posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i wlej ciasto . Babkę piecz w temperaturze 180 st około 35 minut lub do suchego patyczka .