Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , wilgotna i pachnąca wanilią babka wielkanocna .
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 178
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 178
Składniki
Babkę po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czy lukrem .
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę , dodaj olej ,ekstrakt waniliowy , mleko i przesianą mąkę z proszkiem i sodą . Wszystkie składniki wymieszaj do połączenia .
Silikonową formę na babkę posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i wlej ciasto . Babkę piecz w temperaturze 180 st około 35 minut lub do suchego patyczka .