Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta babka o maślanej i piaskowej konsystencji, prosta i pyszna babka na świąteczny stół
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 94
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 94
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj aromat i rozpuszczone wystudzone masło . Mąki przesiej z proszkiem i budyniem dosyp do ciasta .
Formę na babkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą . Babkę piecz około 40 minut lub do suchego patyczka w 180 st. Składniki na lukier połącz ze sobą i polej wystudzoną babkę , posyp płatkami migdałowymi .