Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa i szybka do zrobienia babka. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy i na świątecznym stole. Delikatna o pięknym kolorze z przepysznym adwokatowym lukrem. Ciągle smaczna i wilgotna na drugi dzien.
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1025
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 118
To pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Przygotowanie schabu nie jest...
Odsłon: 101
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smaczn...
Odsłon: 121
To pyszny i bardzo prosty do wykonania makowiec. Bardzo lubię makowce, ale w...
Odsłon: 195
Czy można zrobić wegańskie kluski śląskie bez jajka? Oczywiście! Skorzystaj z...
Odsłon: 1025
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 118
To pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Przygotowanie schabu nie jest...
Odsłon: 101
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smaczn...
Odsłon: 121
To pyszny i bardzo prosty do wykonania makowiec. Bardzo lubię makowce, ale w...
Odsłon: 195
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jajek stopniowo dolewać olej, a następnie likier, cały czas mieszając. Na koniec przesiać make z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać lyzka.
Gotowa masę przelać do formy na babkę z kominkiem. Formę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 st.C Funkcja piekarnika góra – sol, do suchego patyczka. Około 40 -50 minut. Upieczona babkę studzić w formie przez pierwsze 10 minut. Następnie wyjąc z formy i studzić na kratce.
Przygotować lukier: Cukier i likier dobrze ze soba wymieszać. Odstawić na 10 minut a następnie polać nim ostudzona babkę. Smacznego!