Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu babka z dodatkiem kawałków czekolady. Przepis tak prosty że babka wyjdzie nawet początkującej gospodyni. Polecam
mikser, foremka na babkę, papier do pieczenia, łyżka lub łopatka silikonowa,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Składniki
Czekoladę mleczną i deserową posiekać nożem na małe kawałki. W jednej misce wymieszać suche składniki , a w drugiej misce mokre. Następnie połączyć składniki suche z mokrymi i wymieszać. Dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto wyłożyć do foremki na babkę wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 - 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Połączenie suchych i mokrych składników.
Babka gotowa do podania.