Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu babka z dodatkiem kawałków czekolady. Przepis tak prosty że babka wyjdzie nawet początkującej gospodyni. Polecam
mikser, foremka na babkę, papier do pieczenia, łyżka lub łopatka silikonowa,
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Składniki
Czekoladę mleczną i deserową posiekać nożem na małe kawałki. W jednej misce wymieszać suche składniki , a w drugiej misce mokre. Następnie połączyć składniki suche z mokrymi i wymieszać. Dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto wyłożyć do foremki na babkę wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 - 40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Połączenie suchych i mokrych składników.
Babka gotowa do podania.