Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 114
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 837
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 114
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 837
Składniki
Jajka wybić do miseczki i utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać stopniowo olej rzepakowy. Mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kurkumę połączyć razem. Stopniowo dodawać do miski i miksować na wolnych obrotach. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Z cukru pudru i soku z cytryny zrobić lukier. Podzielić na miseczki i zabarwić wg uznania. U mnie były trzy kolory - żółty, pomarańczowy i zielony. Polukrować ciasto. Udekorować czekoladowymi jajeczkami. Smacznego.