Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutka w przygotowaniu babka z dodatkiem maku. Idealnie sprowadzi się jako niedzielny wypiek. Aby ją upiec, nie potrzebujesz wymyślnych składników, zapewne większość z nich masz już w swojej kuchni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8499
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1121
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11397
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8499
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1121
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11397
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 451
Składniki
Jaka wbij do dużej miski, wsyp cukier, dodaj pastę waniliową i całość miksuj na wysokich obrotach przez 10 minut.
Gdy masa stanie się puszysta i zwiększy swoją objętość, zmniejsz moc miksera, nie przestając ubijać, wlej cienkim strumieniem olej.
Do masy przesiej mąkę pszenną wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia, wsyp mak. Za pomocą sylikonowej szpatułki wymieszaj ciasto.
Gotową masę przelej do natłuszczonej foremki. Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 50 minut.
Babkę przed podaniem możesz polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.