Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutka w przygotowaniu babka z dodatkiem maku. Idealnie sprowadzi się jako niedzielny wypiek. Aby ją upiec, nie potrzebujesz wymyślnych składników, zapewne większość z nich masz już w swojej kuchni.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29069
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29069
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
Jaka wbij do dużej miski, wsyp cukier, dodaj pastę waniliową i całość miksuj na wysokich obrotach przez 10 minut.
Gdy masa stanie się puszysta i zwiększy swoją objętość, zmniejsz moc miksera, nie przestając ubijać, wlej cienkim strumieniem olej.
Do masy przesiej mąkę pszenną wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia, wsyp mak. Za pomocą sylikonowej szpatułki wymieszaj ciasto.
Gotową masę przelej do natłuszczonej foremki. Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 50 minut.
Babkę przed podaniem możesz polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.