Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z migdałami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Banany obierz ze skórki. 2 sztuki rozgnieć widelcem a pozostałego pokrój w dużą kostkę. Migdały podpraż na suchej, rozgrzanej patelni a następnie grubo posiekaj. Do przesianej mąki dodaj sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj łyżką.
Do miski wbij jajka, dodaj cukier oraz margarynę, utrzyj mikserem. Wciąż ucierając, stopniowo dosypuj suche . Następnie dodaj jogurt oraz rozdrobnione banany, zmiksuj, aż ciasta dokładnie się połączą. Na koniec dodaj pokrojonego banana oraz posiekane migdały, wymieszaj łyżką.
Formę w kształcie babki posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej przygotowane ciasto. Piecz 50-60 minut w temperaturze 180°C do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku. Na koniec ciasto udekoruj polewą czekoladową.
80 minut. Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie