Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z miodem"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 146
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 45
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 146
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 277
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 45
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 7
Składniki
Porcje 15 Przygot. 50 min Cena 1,05 zł Kal. 254 kcal
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło zmiksuj z miodem na puszystą masę.
Nie przerywając miksowania, wbijaj po jednym jajku.Na koniec wsyp mąkę z proszkiem, wymieszaj.
Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do ciasta, zmiksuj. Masę wlej do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 25 min w temp. 170-180°C. Wyjmij z formy, posyp cukrem pudrem.
Smaczna i łatwa w wykonaniu jest także włoska babka z jabłkami: 6 jabłek obierz, pokrój w kostkę. Zasyp szklanką cukru i odstaw na godzinę. Potem ubij 3 jajka.
Wsyp 2 szklanki mąki, łyżeczkę proszku oraz łyżeczkę sody. Wymieszaj. Dodaj jabłka, szklankę dowolnych bakalii i jeszcze raz starannie wymieszaj.
Wlej ciasto do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy. Piecz około 40 min w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem lub polej lukrem cytrynowym.Źródło: Bella Relaks