Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna babka z dodatkiem banana , jabłka i orzechów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 970
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11907
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5103
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Jajka mieszam z cukrem mikserem ok. 5 minut. Dodaję wodę i olej. Następnie wsypuję proszek do pieczena z mąką. Mieszam 5 minut.
3/4 ciasta wylewam na małą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Na ciasto rozkładam pokrojone w plasterki jabłko i banana. Resztę ciasta mieszam z kakao , wylewam na wierzch i posypuję orzechami.
Piekę 40 minut w tem. 170 stopni. Pozostawiam do ostygnięcia i posypuję cukrem pudrem.