Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarzył mi się zakalec. Bywa. Ale co się ma zmarnować, skoro można zrobić bajaderkę i wszyscy ze smakiem zjedzą? :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1279
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18414
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1279
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18414
Składniki
Ciasto mielimy w blenderze. Masło z mlekiem, cukrem i kakao zagotowujemy w garnku. Czekamy aż trochę przestygnie i wlewamy do ciasta. Dodajemy sparzone rodzynki i inne bakalie według uznania oraz rum. Dalej dodajemy dżem aż masa będzie plastyczna, na tyle żeby dało się formować kulki. (trochę zastygną w lodówce potem). Ja formowałam kuleczki wielkości piłeczki do ping-ponga. Można je potem obtoczyć w mielonych orzechach lub wiórkach kokosowych albo umaczać w rozpuszczonej czekoladzie, ale ja tego nie robiłam, bo wystarczająco słodkie było i tak :) Gotowe kulki włóżcie do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.