Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać cukier i jajka . Ciasto wyrobić, podzielić na dwie części , rozwałkować i upiec dwa placki . Jeden placek jeszcze ciepły , rozkruszyć w misce , dodać kakao , rozdrobnione bakalie , rum i utrzeć ze szklanką mleka na masę . Drugi placek posmarować marmoladą , a następnie wyłożyć masę z bakaliami . Bajaderkę oblewa się polewą czekoladową lub lukrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

karolka26 19 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobre. Tylko spód trochę mi się przesuszył... Ile powinien "siedzieć" w piekarniku?0 Kto głosował? | Odpowiedz

alooj 11 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
muszę spróbować, :) ja kiedyś jadłam jeszcze tak że na tą masę był położony wafel andruta i dopiero polany polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi i pokorojone w trójkąty0 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 11 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
znam ten placek doskonale, robie go od ładnych kilku lat (przepis mam chyba ze starego Poradnika Domowego), zajada się nim cała rodzinka, najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy kruchy spód "przejdzie" masą :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 10 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Dodaje do ulubionych. Nigdy nie robiłam bajaderek, więc najwyższa pora spróbować. Szkoda, że nie masz zdjęć do przepisów.0 Kto głosował? | Odpowiedz