Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3888
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3888
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1342
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać cukier i jajka . Ciasto wyrobić, podzielić na dwie części , rozwałkować i upiec dwa placki . Jeden placek jeszcze ciepły , rozkruszyć w misce , dodać kakao , rozdrobnione bakalie , rum i utrzeć ze szklanką mleka na masę . Drugi placek posmarować marmoladą , a następnie wyłożyć masę z bakaliami . Bajaderkę oblewa się polewą czekoladową lub lukrem.