Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1226
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5746
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18352
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1226
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5746
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18352
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodać cukier i jajka . Ciasto wyrobić, podzielić na dwie części , rozwałkować i upiec dwa placki . Jeden placek jeszcze ciepły , rozkruszyć w misce , dodać kakao , rozdrobnione bakalie , rum i utrzeć ze szklanką mleka na masę . Drugi placek posmarować marmoladą , a następnie wyłożyć masę z bakaliami . Bajaderkę oblewa się polewą czekoladową lub lukrem.