Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne dla malych i duzych...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10723
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13063
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4814
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10723
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13063
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4814
Składniki
Rodzynki opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, odsączyć. Biszkopty bardzo drobno pokruszyć, połączyć z cukrem pudrem oraz kakao, następnie dodać rozpuszczone masło, mleko i rum wersja dla dzieci bez rumu). Wszystko razem wymieszać na jednolitą gęstą masę, teraz dodać rodzynki i ponownie wymieszać. Z masy formujemy malutkie luki w dłoniach i zanurzamy w rozpuszczonej polewie czekoladowej oraz obtaczamy w kokosie i perełkach. Podawać schłodzone.