Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności do dobrej herbatki.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1937
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5785
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1937
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5785
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę i połączyć bardzo delikatnie ze sztywno ubitą pianą z białek.
Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i bakalie (wcześniej oprószone mąką) Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, wymieszać łyżką.
Przelać do przygotowanej foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut.