Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności do dobrej herbatki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 421
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 421
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę i połączyć bardzo delikatnie ze sztywno ubitą pianą z białek.
Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i bakalie (wcześniej oprószone mąką) Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, wymieszać łyżką.
Przelać do przygotowanej foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut.