Do góry

Desery Przepis na:

Bakaliowy biszkopcik

Bakaliowy biszkopcik

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17490

Dodano:

Odsłon: 170

Pyszności do dobrej herbatki.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bakaliowy biszkopcik

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę i połączyć bardzo delikatnie ze sztywno ubitą pianą z białek.

  2. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i bakalie (wcześniej oprószone mąką) Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, wymieszać łyżką.

  3. Przelać do przygotowanej foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń