Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadają niespodziewani goście i co??Szybki przegląd szafek w kuchni i mam:)Szybko i smacznie.Dla tych, którzy lubią mocny, bakaliowy smak w okresie świąt:)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 631
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 62
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 631
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 62
Składniki
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, ale z doświadczenia radzę dać troszkę mniej mleka.Budyń gotujemy z dodatkiem masła i olejku migdałowego.
Po zestawieniu z ognia do gorącego budyniu dodać wszystkie bakalie tak po solidnej garści i dokładnie wymieszać.
Budyń przełożyć do 6 miseczek lub pucharków,posypać płatkami migdałowymi i podać jeszcze ciepły gościom:)Moi byli uraczeni zapachem i smakiem świąt zawartym w tym prostym deserku:)
Oczywiście można dodać takie bakalie jakie się ma a przed posypaniem płatkami migdałowymi polać jakimś sosikiem owocowym lub karmelowym i posypać pokruszoną czekoladą,albo wykonać inną wariację z budyniem w roli głównej wg własnego pomysłu.Pozdrawiam i życzę smacznego