Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadają niespodziewani goście i co??Szybki przegląd szafek w kuchni i mam:)Szybko i smacznie.Dla tych, którzy lubią mocny, bakaliowy smak w okresie świąt:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1353
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1031
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1806
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1353
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2944
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1031
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1806
Składniki
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, ale z doświadczenia radzę dać troszkę mniej mleka.Budyń gotujemy z dodatkiem masła i olejku migdałowego.
Po zestawieniu z ognia do gorącego budyniu dodać wszystkie bakalie tak po solidnej garści i dokładnie wymieszać.
Budyń przełożyć do 6 miseczek lub pucharków,posypać płatkami migdałowymi i podać jeszcze ciepły gościom:)Moi byli uraczeni zapachem i smakiem świąt zawartym w tym prostym deserku:)
Oczywiście można dodać takie bakalie jakie się ma a przed posypaniem płatkami migdałowymi polać jakimś sosikiem owocowym lub karmelowym i posypać pokruszoną czekoladą,albo wykonać inną wariację z budyniem w roli głównej wg własnego pomysłu.Pozdrawiam i życzę smacznego