Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadają niespodziewani goście i co??Szybki przegląd szafek w kuchni i mam:)Szybko i smacznie.Dla tych, którzy lubią mocny, bakaliowy smak w okresie świąt:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3777
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3777
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1302
Składniki
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, ale z doświadczenia radzę dać troszkę mniej mleka.Budyń gotujemy z dodatkiem masła i olejku migdałowego.
Po zestawieniu z ognia do gorącego budyniu dodać wszystkie bakalie tak po solidnej garści i dokładnie wymieszać.
Budyń przełożyć do 6 miseczek lub pucharków,posypać płatkami migdałowymi i podać jeszcze ciepły gościom:)Moi byli uraczeni zapachem i smakiem świąt zawartym w tym prostym deserku:)
Oczywiście można dodać takie bakalie jakie się ma a przed posypaniem płatkami migdałowymi polać jakimś sosikiem owocowym lub karmelowym i posypać pokruszoną czekoladą,albo wykonać inną wariację z budyniem w roli głównej wg własnego pomysłu.Pozdrawiam i życzę smacznego