Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1134
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1134
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 180stC. Cukier, wode, sok z cytryny, miod i laske cynamonu gotowac na wolnym ogniu do powstania syropu. Odlozyc okolo lyzke orzechow pistacjowych a reszte wymieszac z orzechami wloskimi, migdalami. i cynamonem. Na blacie roboczym rozlozyc arkusz ciasta i posmarowac roztopionym maslem. Posypac orzechami, nalozyc kolejny arkusz i rowniez posmarowac maslem i posypac orzechami. Zrolowac ciasno i ulozyc na wysmarowanej maslem formie. Powtorzyc czynnosc z reszta ciasta i orzechow.
Piec na zloty kolor. Nastepnie polac przestudzonym syropem i posypac orzechami pistacjowymi.