Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1395
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 371
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1395
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 371
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 180stC. Cukier, wode, sok z cytryny, miod i laske cynamonu gotowac na wolnym ogniu do powstania syropu. Odlozyc okolo lyzke orzechow pistacjowych a reszte wymieszac z orzechami wloskimi, migdalami. i cynamonem. Na blacie roboczym rozlozyc arkusz ciasta i posmarowac roztopionym maslem. Posypac orzechami, nalozyc kolejny arkusz i rowniez posmarowac maslem i posypac orzechami. Zrolowac ciasno i ulozyc na wysmarowanej maslem formie. Powtorzyc czynnosc z reszta ciasta i orzechow.
Piec na zloty kolor. Nastepnie polac przestudzonym syropem i posypac orzechami pistacjowymi.