Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany z pomidorami i czosnkiem"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Składniki
Bakłażany umyj i przekrój je wzdłuż na pół. Natnij w kratkę, osól i poczekaj, aż puszczą sok. Osącz je następnie z niego (możesz to zrobić papierowym ręcznikiem). Ponownie oprósz je solą i pieprzem, spód posmaruj olejem, a wierzch nim skrop.
Na bakłażanach rozłóż pokrojone drobno pomidory, część natki, cebulę oraz czosnek. Oprósz solą, pieprzem i skrop olejem. Zapiecz krótko w piekarniku (aby warzywa nie były surowe). Następnie udekoruj resztą posiekanej natki i podaj.Źródło: Świat kobiety