Do góry

Desery Przepis na:

Bakłażany z pomidorami i czosnkiem

Bakłażany z pomidorami i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany z pomidorami i czosnkiem"

Składniki

  • 3 nieduże, młode bakłażany
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • natka
  • pieprz, sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bakłażany umyj i przekrój je wzdłuż na pół. Natnij w kratkę, osól i poczekaj, aż puszczą sok. Osącz je następnie z niego (możesz to zrobić papierowym ręcznikiem). Ponownie oprósz je solą i pieprzem, spód posmaruj olejem, a wierzch nim skrop.

  2. Na bakłażanach rozłóż pokrojone drobno pomidory, część natki, cebulę oraz czosnek. Oprósz solą, pieprzem i skrop olejem. Zapiecz krótko w piekarniku (aby warzywa nie były surowe). Następnie udekoruj resztą posiekanej natki i podaj.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń