Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24979
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24979
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto : białka ubić na pianę, dodawać stopniowo cukier, żółtka w osobnej misce zmieszać z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga rośnie), puszystą masę z żółtek stopniowo dodawać do białek dalej ubijając. Później dodać mąkę i zmielone orzechy mieszając łyżką. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Piec 30-40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Pokroić banany i dać na upieczone ciasto.
Czekolady połamać, włożyć do garnka, wlać śmietankę i podgrzewać do uzyskania jednolitej masy. Przestudzoną masę wyłożyć na banany. Dać do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Jak galaretka wystygnie i zacznie tężeć zacząć ubijać kremówkę, gdy kremówka zacznie gęstnieć powoli dodawać gęstniejącą galaretkę. Krem śmietanowy wyłożyć na masę czekoladową. Zetrzeć czekoladę.
Dać do lodówki, a przed podaniem wyciągnąć na chwilę. SMACZNEGO!