Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to na blog "mechanika" przystało są na nim tylko proste, smaczne i kolorowe przepisy ... i takim również jest bananowiec, z ulubionych owoców Minionków :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3618
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3783
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 351
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 643
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3618
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3783
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 351
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 643
Składniki
Obie galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzątku. Masło utrzeć z żółtkiem i cukrem waniliowym. 4 banany zetrzeć na grubych oczkach tarki i dodać je do utartego masła i wymieszać. Lekko tężejącą galaretkę dodać do misy z masłem i bananami i dokładnie wymieszać. Biszkopty ułożyć na dnie okrągłej tortownicy i zalać masą. Pozostawić do stężenia. Na górę pokładać 0,5 cm plastry piątego banana i zalać również tężejącą czerwoną galaretką. Odstawić ciasto na minimum 1 h do lodówki. W ciepłe dni przechowywać w lodówce.