Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to na blog "mechanika" przystało są na nim tylko proste, smaczne i kolorowe przepisy ... i takim również jest bananowiec, z ulubionych owoców Minionków :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24813
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24813
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Obie galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzątku. Masło utrzeć z żółtkiem i cukrem waniliowym. 4 banany zetrzeć na grubych oczkach tarki i dodać je do utartego masła i wymieszać. Lekko tężejącą galaretkę dodać do misy z masłem i bananami i dokładnie wymieszać. Biszkopty ułożyć na dnie okrągłej tortownicy i zalać masą. Pozostawić do stężenia. Na górę pokładać 0,5 cm plastry piątego banana i zalać również tężejącą czerwoną galaretką. Odstawić ciasto na minimum 1 h do lodówki. W ciepłe dni przechowywać w lodówce.