Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak ciasto mocno owocowe bez pieczenia w takie ciepłe dni jak teraz. Polecam Wam pyszny bananowiec z winogronowym akcentem na jego wierzchu. Jest niesamowicie smaczne i banalnie proste.
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 42953
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 283
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 283
Składniki
Spód blaszki (moja o wymiarach 18×28 cm) wykładamy herbatnikami. Jogurty w temp. pokojowej (polecam je wyciągnąć godzinkę szybciej z lodówki). Galaretki cytrynowe rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Następnie miksujemy z jogurtem, wrzucamy banany pokrojone w kosteczkę, delikatnie mieszamy. Całość wkładamy do lodówki, kiedy będzie miała konsystencję gęstej śmietany wylewamy ją na herbatniki, wkładamy do lodówki, aby zgęstniała.
Gdy masa będzie już odpowiednio stężała, wtedy nakładamy drugą warstwę herbatników. Galaretki agrestowe rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć, wykładamy je na wypestkowane zielone winogrona. Całość chłodzimy np. całą noc w lodówce. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Desery
Mazurek pomarańczowy
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 27
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Po długiej i kapryśnej zimie możemy się cieszyć wiosną, Niektórzy z nas myśla...
Odsłon: 25