Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki,lekki,bez pieczenia,dla miłośników bananów w sam raz!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 81
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 168
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 431
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 81
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 168
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 431
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w ok 350-400 ml wody (czyli mniej niż jest napisane na opakowaniu) i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie krótko miksujemy serek z cukrem waniliowym,banany (oprócz 1-2 szt) miażdżymy widelcem na "paćkę" i dodajemy do serka.Całość miksujemy,dodajemy przestudzoną galaretkę,jeszcze miksujemy do połączenia składników i wylewamy do formy.Wstawiamy do lodówki by masa stężała.
Na stężałą masę układamy plasterki bananów i zalewamy ostudzoną galaretką agrestową.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia,najlepiej na całą noc,smacznego.