Do góry

Desery Przepis na:

Bananowiec z czekoladą

Bananowiec z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3618

Dodano:

Odsłon: 8014

Pomysł na weekendowe ciasto. Szybko się robi, szybko znika z talerzy. Połączenie bananów i czekolady jest przepyszne.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sparz cytrynę. Zetrzyj skórkę (unikaj ścierania białej błonki- jest gorzka!). Wlej olej do miski. Wsyp cukier. Ubijaj mikserem aż składniki się połączą.



  2. Dodaj skórkę cytryny i sól. Jeszcze chwilę ubijaj. Dokładaj po jednym jajku. Cały czas ubijaj- do czasu aż masa stanie się puszysta. Mąkę wymieszaj z proszkiem i sodą. Powoli dosypuj do masy jajecznej.

  3. Orzechy drobno posiekaj.

  4. Czekoladę także drobno posiekaj. Banany pokrój w drobną kostkę.

  5. Do masy jajecznej dodaj czekoladę, orzechy i banany. Wymieszaj delikatnie łyżką. Wyłóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( keksówka). Piecze przez godzinę w 180 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pobitegarybarbary 06 lutego 2017 Do przepisu wkradł się błąd. Masło jest potrzebne do wysmarowania formy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń