Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sernik pojawił się już na smakerze, ale i tak postanowiłam go przypomnieć :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 340
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 66
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 344
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32868
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9111
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 340
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 66
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 344
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32868
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9111
Składniki
Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową.
Herbatniki rozkruszyć, wymieszać z miękkim masłem do uzyskania faktury mokrego piasku. Wysypać na dnie formy i równomiernie rozprowadzić, dociskając. Odstawić do lodówki.
Banany obrać ze skórki i zmiksować blenderem na mus. Ser zmiksować z bananami, tylko do połączenia składników. Dodać po jednym jajku, po każdym krótko miksując. Dodać cukier i cukier waniliowy oraz sok z cytryny i jeszcze raz zmiksować do połączenia składników.
Masę wylać na ciasteczkowy spód i wstawić ciasto do gorącego piekarnika nagrzanego do 180st C. Piec około 1,5 godziny, aż wierzch sernika zrobi się złoto- brązowy. Zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Na zimny sernik wylać masę krówkową, chłodzić w lodówce przez około 12 godzin (najlepiej przez całą noc).