Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser jest bardzo smaczny warto spróbować.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9489
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4966
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 658
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9489
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4966
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 43
Dziś do pracy.
Odsłon: 658
Składniki
Obierz banany,skrop sokiem z cytryny.
Na patelni rozpuść cukier,jak najmniej mieszając,aby się skrystalizował.Gdy zacznie brązowieć,dodaj masło i wymieszaj.Na karmelu smaż banany z każdej strony po kilka minut.Przygotuj sos czekoladowy.Margarynę rozpuść w niewielkim rondelku.Dodaj do niej łyżkę kakao (najlepiej ciemnego,holenderskiego).Składniki gotuj na niewielkim ogniu,cały czas mieszając,dopóki cukier się nie rozpuści.Po usmażeniu polej banany gorącym sosem czekoladowym.
Podawaj gorące.