Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre np. na urodziny dla dzieci.;)
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 467
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 904
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 202
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 467
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 904
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 202
Składniki
Obrane orzechy posypujemy na końcu gdy już deser będzie gotowy.
W dużej, ciężkiej patelni, na średnim ogniu stopić masło. Dodać cukier i gotować, mieszając, aż cukier się stopi i będzie jasnobrązowy. Mieszając, powoli dodać śmietanę (mieszanina będzie bulgotać). Gotować przez 1 minutę, a następnie zmniejszyć ogień. Dodać banany i podgrzewać przez 2 minuty by dobrze przeszły ciepłem. Podawać na gorąco.Smacznego.