Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste w wykonaniu i pyszne – właśnie takie jest ciasto bez pieczenia banoffee pie. Wystarczy naprawdę zaledwie kilka składników aby wyczarować pyszny deser.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 370
Polecam.
Odsłon: 796
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 370
Polecam.
Odsłon: 796
Składniki
Herbatniki mieliśmy na proszek lub przekładamy do woreczka i przy pomocy wałka dokładnie kruszymy, przekładamy do miski. Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych herbatników, dokładnie mieszamy. Spód tortownicy o średnicy 24cm wykładamy papierem, przekładamy ciastka i dociskając łyzką wypełniamy dno i boki formy na wysokość ok 2cm. Wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. Na zastygnięty spód wykładamy masę krówkową
Banany kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny aby nie zczarniały, układamy na masie krówkowej.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Wykładamy na banany, wyrównujemy. Wierzch ciasta ozdabiany startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki.