Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste w wykonaniu i pyszne – właśnie takie jest ciasto bez pieczenia banoffee pie. Wystarczy naprawdę zaledwie kilka składników aby wyczarować pyszny deser.
Herbatniki mieliśmy na proszek lub przekładamy do woreczka i przy pomocy wałka dokładnie kruszymy, przekładamy do miski.
Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych herbatników, dokładnie mieszamy.
Spód tortownicy o średnicy 24cm wykładamy papierem, przekładamy ciastka i dociskając łyzką wypełniamy dno i boki formy na wysokość ok 2cm.
Wstawiamy na ok 30 minut do lodówki.
Na zastygnięty spód wykładamy masę krówkową
Banany kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny aby nie zczarniały, układamy na masie krówkowej.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Wykładamy na banany, wyrównujemy.
Wierzch ciasta ozdabiany startą czekoladą.
Gotowe ciasto wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki.
Jedna z najbardziej popularnych zapiekanek wprost z Wysp Brytyjskich. Sycąca...
Odsłon: 1703
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 19
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3194
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 19
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3194
Składniki
Herbatniki mieliśmy na proszek lub przekładamy do woreczka i przy pomocy wałka dokładnie kruszymy, przekładamy do miski. Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych herbatników, dokładnie mieszamy. Spód tortownicy o średnicy 24cm wykładamy papierem, przekładamy ciastka i dociskając łyzką wypełniamy dno i boki formy na wysokość ok 2cm. Wstawiamy na ok 30 minut do lodówki. Na zastygnięty spód wykładamy masę krówkową
Banany kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny aby nie zczarniały, układamy na masie krówkowej.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Wykładamy na banany, wyrównujemy. Wierzch ciasta ozdabiany startą czekoladą. Gotowe ciasto wstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 183
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 198