Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baranek jest pyszny i szybki w zrobieniu.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Piekarnik zalaczamy na 180 stopni góra/dól .Miekkie maslo ubijamy z cukrem na puszysta mase.
Stopniowo dodajemy jajka i ubijamy dalej
Dodajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny.Za pomoca drewnianej lyzki wszystko mieszamy do polaczenia skladników.
Do wysmarowanych maslem i opruszonych bulka tarta form wlewamy ciasto,jednak nie po brzegi,bo wiadomo ciasto nam urosnie.
Pieczemy przez ok.40-45 min.Zostawiamy do ostygniecia,wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO!