Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baranek jest pyszny i szybki w zrobieniu.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Składniki
Piekarnik zalaczamy na 180 stopni góra/dól .Miekkie maslo ubijamy z cukrem na puszysta mase.
Stopniowo dodajemy jajka i ubijamy dalej
Dodajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny.Za pomoca drewnianej lyzki wszystko mieszamy do polaczenia skladników.
Do wysmarowanych maslem i opruszonych bulka tarta form wlewamy ciasto,jednak nie po brzegi,bo wiadomo ciasto nam urosnie.
Pieczemy przez ok.40-45 min.Zostawiamy do ostygniecia,wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO!