Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baranek jest pyszny i szybki w zrobieniu.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 283
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11094
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3589
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1220
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4224
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 283
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11094
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3589
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1220
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4224
Składniki
Piekarnik zalaczamy na 180 stopni góra/dól .Miekkie maslo ubijamy z cukrem na puszysta mase.
Stopniowo dodajemy jajka i ubijamy dalej
Dodajemy przesiana make z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny.Za pomoca drewnianej lyzki wszystko mieszamy do polaczenia skladników.
Do wysmarowanych maslem i opruszonych bulka tarta form wlewamy ciasto,jednak nie po brzegi,bo wiadomo ciasto nam urosnie.
Pieczemy przez ok.40-45 min.Zostawiamy do ostygniecia,wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO!