Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są smaczne i bardzo kruchutkie.
Miska, łyżka, blacha do pieczenia ciastek
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 234
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 234
Składniki
Masło wrzuć do miski, utrzyj na puszystą masę . Dodaj cukier puder oraz sól, dalej ucieraj, aby masa miała jednolitą konsystencję . Następnie dodaj żółtka, ucieraj jeszcze chwilkę . Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną, przesiej przez sitko. Do masy dodaj olejek waniliowy oraz przesianą mąkę . Wymieszaj całość dokładnie drewnianą łyżką lub mikserem na wolniejszych obrotach.
Ciasto to jest dość luźne, takie ma być. Uformuj palcami z ciasta małe kuleczki, układaj w dość dużych odstępach na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Aby ciasto się mniej kleiło podczas formowania, możesz je od czasu do czasu leciutko poprószyć mąką pszenną . Piec w nagrzanym piekarniku 180 C przez około 10 - 12 minut. Ciasteczka powinny się tylko lekko zarumienić z góry. Po wystygnięciu możesz je udekorować cukrem pudrem lub pokropić polewą czekoladową , ale i bez dekoracji smakują wyśmienicie. Zamiast olejku waniliowego możesz dodać otartą skórkę z cytryny lub użyć innego olejku np. kokosowego, rumowego, wtedy ciasteczka będą mieć inny smak.
Rada : Ciasto jest dość miękkie dlatego ciastka możesz formować przy użyciu rękawa cukierniczego. Smacznego !
Przepisy Desery
Desery
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Desery
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Desery
Ruski skubaniec
Desery
Placek z masą krówkową
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Dzisiaj zapraszam na nietypowe, przepyszne ciasto czekoladowe na bazie ciemne...
Odsłon: 247
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Ten placek biszkoptowy Łakomczuch to bardzo proste w wykonaniu ciasto, które...
Odsłon: 63202