Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tego ciasta nie potrzeba miksera. Wychodzi puszyste, wilgotne i pyszne. Świetne dla niespodziewanych gości. Ciasto można również przełożyć dowolnym kremem.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12038
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8850
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12038
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 142
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8850
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1203
Składniki
Piekarnik nagrzewamy na 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Do miski przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy sodę i cukier. Wszystko mieszamy ze sobą. Wlewamy kefir, olej, olejek, dodajemy powidło. Za pomocą łyżki lub trzepaczki do jajek wszystko mieszamy do połączenia składników. Dwie formy o wym. 12/26 cm wykładamy papierem do pieczenia (sam spód). Ciasto wlewamy po równo do form i rozsmarowujemy. Pieczemy ok. 45-50 minut do suchego patyczka (trzeba pamiętać że każdy piekarnik inaczej piecze) Po wyjęciu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą. Smacznego :)