Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba zdrowiej się nie da
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia.
Jajka roztrzepujemy z pozostałym cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, olej kokosowy rozpuszczony, wlewamy zaczyn i całość wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i dobrze napowietrzone. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 10-15 minut.
Wiórki rozdrabniam w blenderze, dodaję resztę składników i ugniatam.
Ciasto drożdżowe przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i kruszonką.
Piec ok 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni.
więcej przepisów: https://kazimierzdieta.wordpress.com/
Nie am to jak domowe, zdrowe pieczywo z dodatkiem ziaren...Polecam!
Odsłon: 309
Domowe pieczywo zawsze smakuje najlepiej, a jeszcze to z dodatkiem mąki orkis...
Odsłon: 2377
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4683
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 571
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 56
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 96
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4683
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 571
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 56
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 96
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z pozostałym cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, olej kokosowy rozpuszczony, wlewamy zaczyn i całość wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i dobrze napowietrzone. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 10-15 minut. Wiórki rozdrabniam w blenderze, dodaję resztę składników i ugniatam. Ciasto drożdżowe przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i kruszonką. Piec ok 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni.
więcej przepisów: https://kazimierzdieta.wordpress.com/
Przepisy Desery
Desery
Proste ciasto migdałowe
Desery
Biszkopt z jabłkami
Desery
Ciasto Królewiec
Desery
Ciasteczka ziemniaczki
Proste ciasto migdałowe
Ciasto migdałowe to przysmak, który można przygotować na wiele sposobów. Im w...
Odsłon: 1
Biszkopt z jabłkami
Jak w kilka chwil przygotować pyszny deser, który oczaruje wszystkich? Mamy d...
Odsłon: 11