Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba zdrowiej się nie da
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4971
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5843
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7551
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4971
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5843
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7551
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z pozostałym cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, olej kokosowy rozpuszczony, wlewamy zaczyn i całość wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i dobrze napowietrzone. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 10-15 minut. Wiórki rozdrabniam w blenderze, dodaję resztę składników i ugniatam. Ciasto drożdżowe przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i kruszonką. Piec ok 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni.
więcej przepisów: https://kazimierzdieta.wordpress.com/