Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne wypieki, mięciutkie, wilgotne i pachnące cynamonem....
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 473
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 235
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4453
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 473
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 235
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4453
Składniki
W misce wymieszać suche składniki ciasta, dodać jajka i olej, zmiksować do gładkiej konsystencji. Do masy dodać tartego batata, wymieszać.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, równo rozdzielić ciasto (wyszło mi 10 szt). Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić na kratce.
W małym rondelku zagotować śmietanę, zdjąć z ognia. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, zostawić na 2 minuty. Następnie dokładnie wymieszać, do połączenia składników.
Na wystudzone muffiny nakładać po łyżce masy czekoladowej, posypać siekanymi orzechami.