Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne wypieki, mięciutkie, wilgotne i pachnące cynamonem....
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4577
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1681
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 515
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4577
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1681
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 515
Składniki
W misce wymieszać suche składniki ciasta, dodać jajka i olej, zmiksować do gładkiej konsystencji. Do masy dodać tartego batata, wymieszać.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, równo rozdzielić ciasto (wyszło mi 10 szt). Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić na kratce.
W małym rondelku zagotować śmietanę, zdjąć z ognia. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, zostawić na 2 minuty. Następnie dokładnie wymieszać, do połączenia składników.
Na wystudzone muffiny nakładać po łyżce masy czekoladowej, posypać siekanymi orzechami.