Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne wypieki, mięciutkie, wilgotne i pachnące cynamonem....
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1091
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 272
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 240
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1091
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 272
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 240
Składniki
W misce wymieszać suche składniki ciasta, dodać jajka i olej, zmiksować do gładkiej konsystencji. Do masy dodać tartego batata, wymieszać.
Formę na muffiny wyłożyć papilotkami, równo rozdzielić ciasto (wyszło mi 10 szt). Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić na kratce.
W małym rondelku zagotować śmietanę, zdjąć z ognia. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, zostawić na 2 minuty. Następnie dokładnie wymieszać, do połączenia składników.
Na wystudzone muffiny nakładać po łyżce masy czekoladowej, posypać siekanymi orzechami.