Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego bez pieczenia. W lodówce można przechowywać nawet parę dni.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326889
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12156
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326889
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12156
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17100
Składniki
Masło, mleko , kakao i cukier rozpuszczam w garnku ciągle mieszając. Zestawiam z ognia , dodaję mleko w proszku i dokładnie mieszam . Wsypuję płatki i ryż , szybko mieszam i wykładam na wąską blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Dokładnie dociskam.
Czekoladę rozpuszczam ze śmietaną i wylewam na wierzch. Studzę i wkładam do lodówki na min. 2 godz.