Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego bez pieczenia. W lodówce można przechowywać nawet parę dni.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 208
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 294
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 208
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 306
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 294
Składniki
Masło, mleko , kakao i cukier rozpuszczam w garnku ciągle mieszając. Zestawiam z ognia , dodaję mleko w proszku i dokładnie mieszam . Wsypuję płatki i ryż , szybko mieszam i wykładam na wąską blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Dokładnie dociskam.
Czekoladę rozpuszczam ze śmietaną i wylewam na wierzch. Studzę i wkładam do lodówki na min. 2 godz.