Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego bez pieczenia. W lodówce można przechowywać nawet parę dni.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Masło, mleko , kakao i cukier rozpuszczam w garnku ciągle mieszając. Zestawiam z ognia , dodaję mleko w proszku i dokładnie mieszam . Wsypuję płatki i ryż , szybko mieszam i wykładam na wąską blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Dokładnie dociskam.
Czekoladę rozpuszczam ze śmietaną i wylewam na wierzch. Studzę i wkładam do lodówki na min. 2 godz.